25. heinäkuuta 2017

KAMERAN UPEIMMAT MAISEMAT

Selailin tänään matkakuumeen huumassa vanhoja matkakuvia ja ajattelin, että pakkohan mun on jakaa ne tänne blogiin. Eri reissuilta hienoja kuvia on tullut räpsittyä lukuisia, mutta tähän postaukseen valikoin muutaman upean maisemakuvan. 
Vuonna 2011 lensimme Los Angelesiin, josta ajoimme Grand Canyonin kautta Las Vegasiin. Meitä oli mukana suuri joukko, ja muistan kuinka me kaikki ahtauduimme vähän turhan pieneen autoon. Siinä oli tunnelmaa :D Canyonille noustessa lämpötila putosi reippaasti, siellä oli jopa lunta! Maisemat olivat näyttävät. Siis todella uskomattomat. Vaikea sitä on vangita kameraan Jos suunnittelette reissua noille nurkille, en voi kuin suositella. Mua olis kauheasti kiinnostanut jäädä pitemmäksikin aikaa, mutta meillä oli siellä vain parin tunnin pysähdys. Joskus olisi myös hienoa päästä vaellusreiteille.
2016 minä ja pikkusiskoni pakattiin ja lähdettiin äitin mukaan työreissulle Melbourneen. Ensiksi vietettiin muutama päivä Wienissä, josta jatkettiin sitten maailman toiselle puolelle. Sen kauempana kotoa en ole ollutkaan. Mun ja siskon ohjelmaan kuului pääasiassa shoppailua ja nähtävyyksiä, kun äiti kulutti aikansa pääasiassa työjuttujen parissa. Tämä kuva on otettu hieman kaupungin ulkopuolelta, erään maailmanpyörän kyydistä. Aika kiva siluetti! Tykkäisin kyllä lähteä Australiaan uudestaankin, ehkä jonnekin itärannikolle. 
Tämä kuva on paratiisisaarelta nimeltään Guadeloupe. Karibialla sijaitseva saari kuuluu Ranskalle, eikä siellä juuri muuta kieltä puhutakaan. Se tuotti hiukan ongelmia, koska kukaan meistä ei vuorostaan puhunut lainkaan ranskaa. Kuitenkin, luonto (ainakin siellä, missä me yövyttiin) oli lähes koskematonta. Kirkkaaseen turkoosiin veteen pulahti mielellään vilvoittelemaan Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan arvostavani tällaisia paikkoja. Eräänä päivänä rantakävelyllä löysimme tällaisen ihanan kiellekkeen, jonne oli pystytetty risti. Paratiisi, sitä tämä kuva edustaa mulle.
On varmaan aika kliseistä sanoa, mutta New York City on mun lempikaupunki. Nopealla laskemisella sielläkin on tullut käytyä jo viisi kertaa. Siihen ei vaan kyllästy, aina on jotain uutta nähtävää, ja jokainen kerta tuntuu ensimmäiseltä. En vain millään kyllästy heräämään Manhattanilta. Viime kerralla 2016 marraskuussa kävimme serkkuni kanssa Rockefeller Centerin näköalatasanteella. Päästiin ylös juuri sopivasti katsomaan auringonlaskua. Ai että, mitä kuvia sieltä tuli! Mun mielestä tämä kuva on ihan New York - City that never sleeps.

Ihanaa päivää! xx





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti